En flyttstädning är ofta en krävande uppgift oavsett typ av bostad. Det skiljer sig markant från en vanlig hemstädning eftersom den är mer grundlig och tar betydligt längre tid. Ofta kan en flyttstädning också kännas stressigt och speciellt eftersom den ofta följer en utflytt som kan ha varit krävande av olika anledningar. Vi listar här fem stycken saker att tänka på vid en flyttstädning.

1. Räkna alltid med att det tar längre tid än du tror

När vi på Städbolaget Mopp räknar en flyttstädning så räknar vi alltid med att det tar minst en heldag oavsett storlek. För större villor så brukar vi räkna med minst 14 timmar på två personer. Flyttstädning tar ALLTID längre tid än vad du tror. En riktlinje kan vara att lägga till en extra timma på vad du initialt räknar med att rum tar.

2. Planera upp städningen

Lägg upp ett städschema för hur du systematiskt ska städa din lägenhet. Vi brukar alltid rekommendera att planera för att kök och badrum tar längst tid. Är ni fler i familjen? Ansvarsfördela er bostad och se till att alla engageras i städningen. På så sätt blir arbetsbördan mindre, det blir roligare och det går snabbare.

3. Undersök vad som gäller för Er bostad

Vi följer alltid mäklarsamfundets rekommendationer för vad som ingår i en flyttstädning. Men ibland har olika fastighetsägare olika upplägg och krav. Det är därför viktigt att höra av sig till er fastighetsägare och undersöka vad som gäller. Bor du i en bostadsrätt eller villa så brukar oftast mäklarsamfundets riktlinjer fungera.

4. Inventera städutrustningen

Gå igenom vilken typ av städutrustning som krävs för varje rum. I många fall har man det mesta av det som krävs redan hemma i städskåpet, men det kan vara bra att komplettera för att underlätta. Rätt kemikalier och rätt verktyg kan hjälpa dig att minska arbetstiden.

5. Glöm inte bort att planera in pauser

Det är ofta hopplösheten infaller sig stundvis under en flyttstädning. Hur ska vi hinna klart detta? Det är fullt normalt och ofta en indikation på att du behöver en andpaus. Försök att inför en städning lägga in ett arbetsschema med regelbundna pauser och håll er till schemat. Det kommer göra att städningen inte känns så tung. Försök också att komma ut ur bostaden för att ta en lunch eller fika.

Det var våra fem tips gällande flyttstädning. Har du något bra tips som inte fått plats på denna lista? Kommentera gärna.

Skulle du händelsevis inte ha möjlighet att göra flyttstädningen själv så finns vi på Städbolaget Mopp här för dig. Till ett fast pris och nöjd-kund-garanti garanterar vi alltid en fullständig och godkänd flyttstädning.