Att rengöra en rostfri ugn, kyl, frys eller fläkt kan vara knepigt att få till på ett riktigt bra sätt. Har du inte tillgång till bra, professionellt rengöringsmedel så har vi här tre stycken husmorstips som förenklar rengöringen av rostfria ytor. Var dock försiktig, du vill inte repa eller förstöra något i onödan.

Babyolja + Microfiberduk

Babyolja är bra mot nästan allt. Så även rengöringen av rostfritt stål. Använd gärna en microfiberduk som du kan inhandla från vilken matvarubutik som möjligt och ta några droppar Babyolja så ska du se att det ger susen på rostfritt

Olivolja + Vinäger

Ett klassiskt hemmafixarknep. Spruta lite vinäger över den rostfria ytan och torka av med vanligt hushållspapper. Använd sedan en micofiberduk tillsammans med lite olivolja och dra försiktigt av den rostfria ytan. Vips så rent det blir. Och det bästa? Olivoljan fungerar som en skyddande yta mot kommande smuts.

Kolsyrat vatten

Ett klassiskt knep inom restaurang- och barbranschen som dessutom är skonsamt. Genom att antingen spraya ned den rostfria ytan med kolsyrat vatten eller doppa den med en microfibertrasa så ska du se att ditt rostfria stål blir skinande rent igen.

Vill du unna dig lite extra tid i vardagen så finns vi på Städbolaget Mopp nära tillhands. Vi erbjuder flexibel och billig städhjälp inom Jönköping som passar alla hushåll. Läs mer om våra städtjänster.